Kreditupplysningsföretag Equifax har blivit hackat

Kreditupplysningsföretaget Equifax har låtit hackare få tillgång till känsliga personuppgifter som personnummer, födelse datum och hemadresser för upp till 143 miljoner amerikaner enligt en artikel i Washington Post. Equifax fungerar som en av tre stora clearinghouses för amerikanarnas kredithistorik.

Equifax sade de blev hackade första gången i början av maj vilket fortsatte tills det upptäcktes i slutet av juli. Det sade hackare utnyttjas en ” “website application vulnerability” och erhållna personuppgifter om brittiska och kanadensiska konsumenter liksom amerikaner. Personnummer och födelsedatum är särskilt känsliga uppgifter, att ge dem som äger dem ingredienser för identitet bedrägerier och andra brott. Equifax hade också förlorat kontrollen över ett ospecificerat antal körkort, tillsammans med kreditkortsnummer för 209 000 konsumenter.

Equifax är en av de största USA-baserade kreditupplysningsföretag som samlar in och analyserar detaljerade register av finansiella data för poster av ett brett utbud av konsumenter över hela världen.